Translate

16 Nisan 2018 Pazartesi

Chapter 6 : Marmaris

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Marmaris den bahsedelim biraz, yine doğasıyla bizi büyüleyecek bir bölgedeyiz. Bu sefer barlar sokağı ile de gecelerimiz renklenecek diyelim ve başlayalım.

Plajlar dan ve koylardan başlayalım önce çünkü burada da Fethiyeyi aratmayacak kadar güzel koylar ve plajlar mevcuttur. İçmeler plajı; adını şifalı içme sularından alan içmeler beldesi, maviyle yeşilin buluştuğu mükemmel ve tertemiz denizine ve içmeler plajına sahip, Turunç Plajı; daha çok dalış yapacakların tercih ettiği plaj berrak sularıyla adeta dalış yapmak isteyenleri bekliyor, Hisarönü ; Kırmızı renkli kumu ile sadece deniz severleri değil tertemiz havası ile astım hastalarının da uğrak yeri konumundadır. Sedir Adası bir diğer adıyla Kleopatra Adası milattan önce 6. yüzyıla kadar dayanan geçmişi ve tarihi kalıntılarıyla sizleri bekliyor. Kızkumu, Dalyan, Kumlubük Koyu, Börtübed Koyu; tekne turları ile muhakkak gitmenizi tavsiye ettiğimiz plajının güzelliği ve tarihi kalıntıları muhakkak görülmelidir.

Biraz da tarih kokusu almak isteyenlere tavsiyeler; Marmaris kalesi ve müzesi, Knidos, Burgazada ve Hisarönün de bulunmuş bulgular sergilenmektedir. Halicı Ahmet Urkay müzesi, Osmanlı döneminden kalma eserlerin sergilendiği bir müzedir ve her geçen gün eser sayısı artmaktadır. Hafsa Sultan Kervansarayı, Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlerin arasında en önemlilerden biridir. Buradaki hediyelik dükkanlarına muhakkak uğramanızı tavsiye ederim. Loryma Antik Kenti, Bozuk Köyünde bulunan kalesi ve etrafına yayılmış eski şehir kalıntılarıyla bozulmadan günümüze kadar gelmiştir.

Doğa yürüyüşü, bisiklet turu gibi aktivitilere katılmak isteyenler için ise Bozburun yarım adası harikadır. Kalabalıktan kaçanlar, sakinlik arayanlar için mükemmel bir konumdur. Sığliman koyu ve köyün sakinliği ile huzur bulabilir, balıkçı restoranlarında enfes balıkların tadına doyabilirsiniz.

Gün sonuna doğru gelirken en başta da söylediğim barlar sokağında gün aydınlanana kadar eğlenebilir, birbirinden renkli kafeler barlar ve eğlence mekanlarıyla gecenin tadını çıkarabilirsiniz.

Konaklamak için 5 yıldızlı aqua parklı oteller mevcut. Bu bölgede benim favorim Grand Yazıcılar, sizlere de tavsiye ederim. Ailenizle çok da güzel bir tatil geçirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 Uzun zaman geçti yine yazmayalı, sayfamdan uzak kalalı. Öyle akıp geçiyor ki zaman, nasıl oldu da bu kadar uzak kalabildim die soruyorum h...