Translate

20 Haziran 2018 Çarşamba

Chapter 7 : Şarkılara Söz olan Bodrum, Bodrum

Evet Arkadaşlar yeni bir yazımızla beraber yine buradayız,

Bu sefer ki yazımız şarkılara söz olan, plajlarıyla yerli yabancı herkesin gözdesi Bodrum dan bahsedeceğiz. O zaman yavaş yavaş başlayalım ve Bodrum plajları diyelim; Güvercinlik, yemyeşil ormanların ve masmavi denizin birleştiği çok tatlı bir balıkçı köyüdür. Torba, hem tatilimi yapayım hemde tarihi koklayayım isterseniz Torba güzel bir alternatif olabilir, gün içerisinde denizin keyfini çıkarıp akşam serinliğinde Tavşan Adasını görebilir, Tarihi kral Yolunu yürüyerek tecrübe etmeli ve Antik Bizans Manastırını ziyaret edebilirsiniz. Bitez, genelde su sporları ve rüzgar sörfü severleri çağıran ve son yıllarda turist sayısında da artışa giden beldelerimiz dendir. Kadıkalesi, rengarenk narenciye bahçeleri,sessiz sakin pırıl pırıl denizi ile göz dolduruyor. Karaincir plajı, Bodrumun kalabalığından uzak sığ ve kum olan denizi çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için güzel bir tercihtir. Ortakent Yahşi, 5 plajı bulunan ve biriside halk plajı olan mis gibi mandalina kkokusunu içine çekebileceğiniz bir plaj cennetidir. Akyarlar, eskiden bir Rum  köyüdür. Tekne ile süper bir dalış noktası olan Kargı ya da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yalıkavak, diğer bölgelere nazaran denizi biraz daha dalgalıdır. Son yıllarda kalabalık da artmaktadır. Gezmek için de vakit ayırmanız gerekecektir çünkü gerçekten beğeneceğiniz bir çarşısı mevcuttur. Gümüşlük, küçük bir balıkçı köyüdür, yan yana balıkçıları ve gün batı mı bir arada tatilcilere huzuru sunmaktadır. Turgutreis, mükemmel gün batımı, bisiklet turları ve deniziyle turistleri çeken ve bir çok plajı bulunan bir bölgedir. Gündogan, dalgasız, rüzgarsız ve sığ bir denizi olan daha çok ünlülerin göz bebeği bir bölgedir.  Gümbet, barlar sokağıyla ünlü ve denize yakın olması ile göz dolduran Gümbet, geceleri sabaha kadar eğlenme imkanı tanıyor.
Bodrum un hemen hemen bütün bölgeleri hakkında kısa kısa bilgiler verdim. Ama tabi bunlarla bitmeyecek. Peki biz Bodrum a gittik burada başka neler yapacağız diyenlere ise kesinlikle görülmesi gereken yerleri sayalım; Bodrum Kalesi-Sualtı arkeolojik müzesi, hala orijinalini korumaktadır. Halikarnas Mozolesi, dünyanın 7 harikasından biridir, muhakkak görülmesini öneririm. Antik Tiyatro, Pedasa Antik Kenti, Trekking malzemelerini alın yanınıza sizi harika bir yolculuk bekliyor. Zeki Müren Sanat Galerisi, Zeki Müren in Bodrum da bulunan evi müzeye çevrilmiş ve ziyaretçileri ağırlamaktadır.

Yukarıda saydıklarımın yanı sıra muhakkak, tekne turu, dalış yapın, bodrum sokaklarında dolaşın, mandalina bahçelerini gezin, küçük balık restoranlarında, balığın enfes tadını alın ve tonton teyzelerden doğal ürünler satın alın anlayacağınız Bodrum u yaşayın, iliklerinize kadar, emin olun tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz.

Biraz yoğun bir yazı oldu umarın sizler için de faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 Uzun zaman geçti yine yazmayalı, sayfamdan uzak kalalı. Öyle akıp geçiyor ki zaman, nasıl oldu da bu kadar uzak kalabildim die soruyorum h...