Translate

7 Temmuz 2018 Cumartesi

Tatil Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz, Zehra dan Tavsiyeler

Kendimizi tatil alırken hep en doğru tercihleri yapmak isteriz. Bunun içinde belki günlerimizi hatta haftalarımızı harcarız. Bu süreçte ne kadar kaliteli bir oteli ne kadar uygun bir fiyata kaçırdığımızın farkına bile varmayız ta ki iş işten çoktan geçtikten sonra dikkatimizi çeker bu durum. İşte bu fırsatları kaçırmadan tatil satın alabilmek için Zehra dan tatil alırken nelere dikkat etmeliyiz in tavsiyeleri gelecek.

Tatil Alırken Nelere Dikkat etmeliyiz?


* En önemlisi nasıl bir tatil istediğimizi bilmeliyiz.

 Deniz tatili mi, Gezmelere doyamayacağınız bir tatil mi, Termal tatil mi, Doğa tatil mi, Kültür Tatil mi hadi bakalım gelin birlikte karar verelim.

* Tatil önceliğimizi belirlemeliyiz.

Kaliteli bir tatil yapmak mı, sadece dinlensem yeter mi, önemli olan sadece fiyat gerisi çokta önemli değil mi?

* Hangi bölgede tatil yapmak isteriz.

Bölgeler ile ilgili daha önce yazdığımız yazılarımızdan faydalana bilirsiniz. Bodrum için buraya, Side İçin buraya, Kemer için buraya, Belek, Fethiye, Marmaris ve diğer bölgeler için de yine sayfamdaki alternatif yazılara göz atabilirsiniz.

*Yapacağımız tatil için ne kadar bütçe ayırırız.

Her dönem için ayıracağımız bütçe tabi ki aynı değil, mesela mayıs ve ekim ayı için Akdeniz de düşük bir bütçeyle tatile gidebilirsiniz. Bayram da diğer dönemlere göre bütçenizi arttırmanız gerekecektir.

* Tatile kimle gideceğimiz.

Ailemizle gideceksek eğer konaklayacağımız otelin yiyecek içecek konsepti, denizi, kumu havuzları ve su kaydırakları ön planda olurken, arkadaşlarımızla gideceksek eğlence mekanları ve aktivitelerin bolluğu ön plana çıkabilmekte.

* İnternet üzerinden alacaksak güvenilir bir site kullanmaya dikkat!

Tatil sezonu açıldığı zaman bilginin su gibi aktığı internet siteleri de bir anda üremektedir. Rezervasyon işlemlerinizde daha çok uzun süreli faaliyet gösteren ve ofis olarak da hizmet veren firmaları seçmelisiniz.

* İptal sigortası, erken rezervasyon sigortası gibi isimlerle alınan sigortayı edinin.

Bu sigortalar rezervasyon alım aşamasında kolaylıkla edinilebilir. Son 72 saate kadar kesintisiz, koşulsuz şartsız iptal ve iade garantisi verir. Çok cüzi bir ücrettir. Yaklaşık yapılan rezervasyonun toplam bedelinin yüzde birine tekabül eder. Önemlidir çünkü bir sebepten tatil planınızın bozulması ile karşı karşıya geldiğinizde sigortanızın varlığını belirterek kesintisin iade talep edebilirsiniz.

* Giriş belgenizi edinin.

Rezervasyonunuzu yaptınız, iptal iade sigortanızı eklediniz ve son olarak ödemeyi tamamladınız peki işlemleriniz bitti mi? İşleminize, giriş belgenizi görüntüleyip bilgilerinizi de kontrol ettikten sonra tamamlandı diyebilirsiniz.

Bundan sonraki süreçte rezervasyon işlemlerinizi tamamlamanız günlerinizi değil sadece saatlerinizi alacaktır. Sonrası mutlu ve son derece verimli tatilin keyfini çıkarmak.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 Uzun zaman geçti yine yazmayalı, sayfamdan uzak kalalı. Öyle akıp geçiyor ki zaman, nasıl oldu da bu kadar uzak kalabildim die soruyorum h...